Po neuveriteľných 14 rokoch sa vďaka Lukasovi Johanidesovi prebojoval slovenský šermiar na svetovom pohári v kategórii kord muži do finálovej 64-člennej eliminácie (naposledy to dokázal v roku 2008 takisto člen nášho klubu Štefan Cipár).

V supernabitej konkurencii v nemeckom Heidenheime dosiahol Lukas najprv v skupinových bojoch 4 výhry a 2 prehry, následne po voľnom lose v eliminácii zdolal Bobrova (EST) 15:9 a Paavolainena (FIN) 15:11, čím si zabezpečil účasť v elitnej 64ke. Neuveriteľné veci však neskončili a Lukas zvíťazil aj v zápase o 32 najlepších šermiarov.

V zápase o TOP 16ku nakoniec vo vyrovnanom a napínavom zápase prehral s Ciminim (ITA) 13:15. Na svetovom pohári seniorov v nemeckom Heidenheime tak získal fantastické umiestnenie v 32ke, 4 body do svetového pohára mužov, najlepší slovenský seniorský výkon za dlhé roky a rekordný výsledok pre náš klub.

Srdečne gratulujeme Tebe, Tvojej rodine, Tvojmu realizačnému tímu (vrátane bývalých trénerov M. Lindera a Š. Cipára) a tešíme sa na oslavy na pôde klubu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.