V dňoch 2. – 5.6.2022 sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenskej republiky vo všetkých kategóriách. Prinášame Vám prehľad o umiestneniach našich pretekárov.

V kategórii mini žiačok sa vicemajsterkou Slovenska stala senzačne Tánička Rázusová, bronzovú medailu vybojovala Lucka Palková a na 6. mieste skončila Tamarka Molnárová. V kategórii mini žiakov si 6. miesto odniesol Dominik Hanus. V súťaži družstiev v kategórii mladších žiakov si 5. miesto vybojovalo naše družstvo v zložení Alex Hanus, Dávid Vaský a Matej Vrlák. Bronzovú medailu získala v kategórii starších žiačok Zuzka Tulejová, ktorá pridala v zmiešanom družstve s klubom Willard Košice družstevný titul Majsterky Slovenska. V kategórii starších žiakov získalo naše družstvo v zložení Adam Rázus, Matej Knepp a Adam Palko 5. miesto. Kategória kadetiek priniesla Zuzke Tulejovej umiestnenie vo finálovej osmičke a zisk 7. miesta. Titul vicemajstra Slovenska získalo naše chlapčenské družstvo v kategórii juniorov v zložení Jakub Šváby, Matej Knepp, Juraj Krasnovský a Samuel Demek. Dievčenské družstvo v kategórii junioriek v zložení Laura Šustáková, Zuzka Tulejová a Hanka Žáková pridalo takisto titul vicemajsteriek Slovenska. Zuzka Tulejová si navyše zo súťaže družstiev odniesla 8. miesto.

Najlepšie umiestnenia sme dosiahli v kategórii seniorov, keď v individuálnej súťaži získal titul vicemajstra Slovenska Alex Duduc a bronzovú medailu Lukas Johanides. Vo finálovej osmičke sa ešte umiestnili František Palko (7. miesto) a Ján Cipár (8. miesto). Naše seniorské družstvo v zložení Alex Duduc, Lukas Johanides, Ján Cipár a Jakub Šváby po tretíkrát v rade získalo titul Majstrov v Slovenskej republiky a dosiahlo tak hetrik.

Pre veterána nášho klubu Františka Palka išlo o posledný a rozlúčkový turnaj jeho kariéry – ďakujeme za dlhoročnú reprezentáciu klubu na domácich i medzinárodných planšoch a prajeme veľa úspechov v trénerskej práci.

Gratulujeme našim pretekárom k výborným umiestneniam a Alexovi Duducovi, Lukasovi Johanidesovi, Jánovi Cipárovi, Jakubovi Švábymu a Zuzke Tulejovej k zisku titulu Majstra Slovenska pre rok 2022!