Prinášame Vám sumár z prvého turnaja olympijskej kvalifikácie Grand Prix Cali (COL), ktorý sa konal v dňoch 5.-7.5.2023. Náš klub mal na tomto dôležitom podujatí až dvoch zástupcov.

📍Alex Duduc

V základnom kole skupín zaznamenal 2 výhry a 4 prehry. So zdanlivo slabším začiatkom sa však náhle všetko zmenilo. V prvom eliminačnom zápase o 96ku porazil Alex o takmer 100 miest vyššie nasadeného Fafarda (CAN) 15:12. V ďalšom zápase o postupo do hlavnej súťaže a finálovej 64ky senzačne porazil skúseného Andrasfiho (HUN), keď zvrátil stav 12:14 vo svoj prospech a vyhral 15:14. V hlavnej súťaži čakal na Alexa úradujúci olympijský víťaz a prvý nasadený na turnaji Kano (JPN). Po kvalitnom a napínavom zápase napokon Alex prehral 11:15. Celkovo sa umiestnil na 64. mieste a pripísal si 3 dôležité body do svetového pohára a zároveň 3 body do kvalifikácie na OH. Zároveň dosiahol svoje osobné maximum na turnaji svetového pohára.

📍Lukas Johanides

V základnom kole skupín vyhral 4 zápasy a iba 2 prehral (oba najtesnejším rozdielom). V prvom zápase o 96ku porazil silného Galpera (ISR) 15:13. Zápas o finálovú 64ku mu tentokrát nevyšiel a prehral 8:15 s Erbettom (SUI). Celkovo sa umiestnil na 84. mieste a pripísal si 1,5 boda do svetového ako aj kvalifikačného rebríčka.

Celkovo štartovalo 211 mužov.

Víťazom celého turnaja sa stala legenda českého šermu Jiří Beran, ktorý vyhral turnaj Grand Prix ako 41 ročný.

Chalani celkovo priviezli z Cali 4,5 boda, čo je pre Slovensko a náš klub fantastický a pozoruhodný výsledok.

Gratulujeme a veľmi sa tešíme zo skvelých správ z Cali! 🏆